ТУРЕЦКИЙ ЯЗЫК. Türkçe oğreniyorum. Русский язык. Rusça oğreniyorum.

Информация о пользователе

Привет, Гость! Войдите или зарегистрируйтесь.



Еда

Сообщений 1 страница 7 из 7

1

http://s1.uploads.ru/DrU0t.jpg

0

2

http://s1.uploads.ru/HrzTt.jpg
Önce çayımızı demlemeye başlayalım çünkü menemeni yedikten sonra hararet yapacaktır ve çay bunun için birebir.

Teflon tavamıza zeytinyağımızı koyup büyük ocakta altını açalım. Hemen biberleri çekirdeklerini temizleyerek içini yarıp ince ince kıyalım. Soğanı da çok ince olmamak koşuluyla kıyıp kızmış olan tavaya koyalım. Bir tutam tuzu şimdi ekleyebiliriz.

Soğan ve biberler pişerken domateslerimizi ekvatorundan ikiye bölüp rendeleyelim. Burda asıl amaç kabuklarından kurtarmak o yüzden eğer kabukları kolay soyuluyorsa rendelemek yerine ince ince doğrayabilirsinizde. Ama istediğimiz yumurtaları eklemeden önce tavamızda güzel bir sos oluşturmak.

Yumurtaların ak ve sarılarını ayrı kaplara ayırıyoruz ve domatesler suyunu çekip sos haline geldiyse yumurta akını koyup çok pişmemesine dikkat ederek ve fazla da karıştırmadan resimdeki gibi pişiriyoruz. Artık ocağı kapatabilirsiniz ve yumurta sarılarını spatül yardımı ile oyunlar açarak birer birer aralıklı olarak yerleştirebilirsiniz. Sarıların çevrelerini beyazlarla hafifçe kapatıp üzerine bir kapak kapatıyoruz ki demlensin biraz. Biz de bu sırada maydonozumuzu ince ince kıyıyoruz. İki üç dakikalık demlenme sonrasında maydonozlarımızı da üzerine serpip servis edebilirsiniz. Tercihim tavadan yenmesi menemenin tabaklara dağıtılmasından çok artık durumunuza göre seçiminizi yaparsınız.

Ayrıca biberlerimiz zehir gibi acı olsa bile istenen acılık sağlanamayabileceğinden ekstradan acı toz biber de kullanabilirsiniz. Yumurtayı eklemeden hemen önce koyup karıştırmak yeterli olacaktır. Resimlerde çarliston biber var ama doğrusu yeşil sivri biber. Bir de lütfen yumurtayı çok pişirmeyin rafadan kıvamında kalsın akı. Sarısı zaten pişmemeli. Tavanın sıcaklığıyla kendiliğinden kayısı kıvamına kadar gelecektir.

0

3

http://s2.uploads.ru/ol6qy.jpg

0

4

Aşure tarifi - Ашуре

   

Ашуре готовят на Alıllı TV

    2 ст. пшеницы
    1 ст. нут
    5 ст. сахара
    1 ст. фасоли
    20 ст. воды даже больше.
    Половина стакана риса
    1 ст. изюма
    1 ст. кураги
    1 ст. инжир
    1 апельсин
    Для украшения :
    1 ст. чёрной смородины (в сухом виде)
    Измельчённый грецкий орех, фисташки
    Корицца, гранат

Пшеницу, фасоль, нут и изюм вымыть и на одну ночь поставить их в разных сосудах с водой для разбухания.
На следующий день пшеницу помыть и (постепенно добавляя воды) варить в большой стальной кастрюле.
Когда вода вскипятит вы заметите как поднимается пена и при помощи ложки убирайте пену и оставляем варится ещё на 30 мин.
Фасоль и нут помыть и ставить варится в разных сосудах.

Рис помыть и добавить в кастрюлю с пшеницой.
Пшеницу с рисом варить пока она не станет мягкой примерно 3,5-4 часа на медленном огне и время от времени помешивая.
* Когда вода пшеницы начнёт быть густой добавляем сахар, нут и фасоль.
В случае снижения уровня воды добавляем горячую кипячёную воду.
Кожура апельсина очень мелко нарезать и добавляем в кастрюлю со смесью.
Потом изюм и курагу добавить и помешать. Несколько минут варить и потом снимать с огня.

Когда смесь готова добавить мелко нарезанный инжир и помешать.
Пока смесь ещё горячая распределить по небольшим тарелкам и для украшения сверху посыпать
измельчённый грецкий орех , фисташки , чёрную смородину, кориццу, и гранат. Остудить и подавать к столу.

0

5

Tahinli Piyaz
http://s2.uploads.ru/trZAh.jpg

• 250 gr kuru fasulye - 250 гр cухая фасоль
• 1 demet maydanoz - 1 пучек петрушки
• 1 çay bardağı tahin - 1 чайный стакан пасты из молотого кунжутного семени
• 1 çay bardağı sıvıyağ - 1 чайный стакан растительного масла. (я обхожусь без него)
• 3-4 diş sarımsak - 3-4 зубчика чеснока
• 2 taze soğan - 1 шт. репчатого лука
• 1 limon - 1 лимон
• 2 yumurta - 2 яйца
• Tuz, kırmızıbiber - соль красный перец
• Karabiber, nane- черный перец, сухая мята


Tahinli Piyaz tarifi

1- Kuru fasulye akşamdan suya konur. Suyu süzdürülüp bir tencereye konur. Su ilave edilir. Yumuşayana kadar haşlanır. Suyu süzdürülür.
2- Robot veya mikser kabının içine tahin, yağın yarısı, 1 limon suyu, soyulmuş sarımsaklar konur. Haşlanan fasulyeden bir avuç kadar ilave edilir. Bir miktar tuz katılarak robotta çırpılır.
3- Soğanlar halka halka doğranır. Üstüne
tuz atıp ovulur. Maydanoz ince ince
kıyılır. Haşlanmış fasulyeye soğan, maydanoz katılır. Sıvıyağ, nane,
kırmızıbiber, karabiber katılıp karıştırılarak servis tabağına boşaltılır.
4- Fasulye piyazının üstüne robotta yapılan tahinli sos dökülür.
5- 2 yumurta suda katı olarak haşlanıp kabukları soyulur. Dilim dilim kesilip fasulye tabağının kenarı süslenir.

0

6

Taze fasulye   ФАСОЛЬ НА ГАРНИР
http://s4.uploads.ru/6QZtJ.jpg

malzemeleri
Yarım kilogram fasulye
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet kuru soğan
2 adet domates (1 yemek kaşığı salça)
1 çay kaşığı toz şeker
Tuz

Необходимые продукты:

500 г зеленой стручковой фасоли (свежей или замороженной)
200 г сухой фасоли (или большая банка консервированной)
2 столовые ложки растительного масла
100 г бульона куриного или говяжьего (можно из кубика)
немного муки
соль

Zeytinyağlı taze fasulye tarifi
Fasulyeler kenarlarındaki kılçıkları çıkarılarak ayıklanır. Ortadan ikiye kırılır, bol suda yıkanarak temiz suyun içinde bırakılır. Orta boy tencereye yağ konur. Rendelenmiş soğan, rendelenmiş domates konur. Suyun içinden alınan taze fasulyeler eklenir, tuz ve şeker ilavesiyle ocağa konur. 10-15 dakika kısık ateşte su ilave etmeden tahta kaşıkla karıştırılarak fasulyelerle domates soğanın iyice hallolması ve suyunu çekmesi beklenir. Sonra fasulyelerin üzerine bir parmak çıkılacak şekilde sıcak su eklenerek pişmeye bırakılır. Pişen fasulye yemeği söndürülür ve soğumaya bırakılır. Not : Bütün zeytinyağlı sebze yemekleri tencerenin kapağı açılmadan soğumaya bırakılırlar. Eğer taze fasulye düdüklüde pişirilecekse işlem aynı yapılır. 1 su bardağı sıcak su eklenir, 15 dakika kaynatılır.

Приготовление:
Фасоль замочить на ночь, а затем отварить до готовности. Солить в самом конце варки.
Зеленую стручковую фасоль отварить.
В небольшой посуде с антипригарным покрытием разогреть растительное масло и обжарить в нем немного муки (около 1 чайной ложки). Слегка посолить, развести бульоном и хорошо перемешать.
В сотейник выложить оба вида фасоли, перемешать, залить масляной смесью и затем все вместе довести до кипения на очень слабом огне.
Подавать на гарнир к тушеному мясу или изделиям из мясного фарша. Можно подать и как самостоятельное овощное блюдо.

0

7

Pilav (пиляв).
http://s018.radikal.ru/i528/1302/46/4020a1d16882.jpg
Это не плов. Это самый распространённый в Турции гарнир.
Существуют три основных способа приготовления пилява:
салма, сюзме и кавурма.
Самый надёжный и приемлемый для нас пожалуй третий.
Лучше всего для приготовления пилява у нас подходит пропаренный рис.
В пилав часто добавляют макаронные изделия в виде вермишели (tel şehriye)
или похожие на бурый рис (arpa şehriye), которые обжаривают в масле перед добавлением риса.
Рис следует тщательно промыть в холодной воде, а затем замочить в горячей соленой воде.
Вода должна полностью остыть.
В пиляв следует добавлять только кипящий бульон или воду.
Бульон обычно разбавляют пополам с водой.
Во время кипения рис не следует перемешивать.
После снятия с огня 10–15 минут казан с пилявом должен постоять и дозреть.
При этом крышку следует обернуть чистым льняным полотенцем.
Ткань впитает лишнюю влагу, и рис не будет париться.
Опять же рецептов в И-нете много, выбирайте.

+1



Рейтинг форумов | Создать форум бесплатно © 2007–2017 «QuadroSystems» LLC